Dag 1 Aankomst op Kreta in Chania en vervoer naar het stadje Kastelli-Kissamos.
Dag 2 Oriëntatiewandeling in de omgeving van Kastelli-Kissamos.
Dag 3 Start trektocht. De noordelijke kust laten wij achter ons. Vanuit Kastelli-Kissamos vervoer naar het bergdorpje Epanochori. Van daaruit lopen wij over een ezelspad naar de Col de Pirous om vervolgens af te dalen in de Figou kloof. Deze smalle en begroeide kloof was in de Turkse tijd de ontsnappingsroute van Polla Spitakia (= veel huisjes), een vroegere nederzetting waar opstandelingen en vluchtelingen woonden. Na de Figou kloof volgt, zo nu en dan klauterend, de mooie Irini kloof om uiteindelijk uit te komen bij het sfeervolle plaatsje Sougia. 
Dag 4 Rondwandeling vanuit Sougia met twee kloven. Na een steile klim begint een kustwandeling naar Tripiti met o.a. de Keraditias kloof. Onderweg fraaie uitzichten, diverse kapelletjes en de ruïne van een Turks fort (de Voukolasi) dat ooit deel uitmaakte van een netwerk langs de zuidkust. Vanuit Tripiti terug naar Sougia.  
Dag 5 Rustdag. Lekker luieren in Sougia in het hotel of op het strand. 
Dag 6 Vanuit Sougia vervoer naar het bergdorpje Omalos in het hart van de Levka Ori (De Witte Bergen). Op ca 1200 m. hoogte begint daar een stevige wandeling door de Samaria kloof. Deze kloof met een lengte van 18 km is de langste kloof van Europa en eindigt aan de kust in Agia Roumeli.
Dag 7 Wandeling in de omgeving van Agia Roumeli. Langs de zee lopen wij naar de Eligias kloof. Ons uiteindelijke doel is een uitkijkpunt (ruïne) via een bergpad dat vroeger doorliep naar Turkse versterkingen (koules) bovenop een berg. De Turken bewaakten hiermee de toegang tot de Samaria kloof. Bijzonder mooie uitzichten en daarna teruglopen naar Agia Roumeli. 
Dag 8 Rust-/reisdag. Vanuit Agia Roumeli ‘s ochtends met de boot naar Karave op het eiland Gavdos. Vandaar vervoer naar het rustige en aan een baai gelegen Korfos. De rest van de dag ter vrije besteding.
Dag 9 Rondwandeling waarbij wij het zuidelijke en het westelijke deel van Gavdos verkennen. In het westen is een klifkust. Verder veel kapellen en de vroegere vuurtoren Faros. Ook de plaatsjes Kastri en Ambelos worden aangedaan. Na een lange dag keren wij terug in Korfos.  
Dag 10 Rondwandeling. Nu het zuidelijke en oostelijke deel van het eiland. Via het dorpje Vatsiana lopen wij naar het zuidelijkste puntje van Europa met kliffen en een prachtig zandstrand. Om daarna via de beboste oostkust terug te lopen naar Korfos.
Dag 11 Een korte wandeling naar het alternatieve plaatsje Sarakiniko in het noorden. Dezelfde dag ook terug naar Kreta waarbij wij doorvaren naar het schilderachtige plaatsje Loutro. 
Dag 12 Rondwandeling vanuit Loutro. Wij beginnen met een stevige klim over een ezelspad naar een kerkje, de Agia Ekaterini. Vervolgens door naar het bergdorpje Anopolis en de spectaculaire Aradena kloof. Aan het einde van de kloof, bij Marmara, langs de kust terug naar Loutro.
Dag 13 Kustwandeling van Loutro naar Sfakia. Een gedeeltelijk in de rotsen uitgehakt kustpad voert ons langs de kapel Timios Stavros en een aantal stranden. Daarna volgt een stukje Ilingias kloof en dalen wij over een oud ezelspad af naar Sfakia. Aan het einde van de middag per bus terug naar Kastelli-Kissamos aan de noordkust. De trektocht is ten einde.
Dag 14 Rustdag in Kastelli-Kissamos.
Luieren in Kastelli of gelegenheid tot het maken van een uitstapje zoals een bootreisje naar het eiland Gramvousa. Op het eiland staat een historisch Venetiaans fort. De boot legt ’s middags aan bij het strand van Balos baai.
Dag 15 Vertrek vanaf Kreta.
 

Weersomstandigheden e.d. kunnen reden zijn om het programma aan te passen.