Met Strata Wandelreizen overnacht je in een hotel in het provinciestadje Kastelli-Kissamos.

Het niet toeristische stadje is een agrarisch centrum, telt ca. 3.000 inwoners en ligt aan een schitterende baai. Aan weers-zijden van deze baai domineren de schiereilanden Gramvousa en Rodopos.

Kastelli-Kissamos is een stad met een lange geschiedenis die teruggaat tot de laat Minoïsche tijd (1600-1000 voor Chr.). In de oudheid was het plaatsje Kissamos een haven van het landinwaarts gelegen sterke stadje Polyrhinia. Kissamos floreerde in de daarop volgende Grieks-Romeinse periode.

De dubbele naam Kastelli-Kissamos dateert uit de 13e eeuw na Chr. De Venetianen versterkten toen het stadje Kissamos met een kasteel, het «Casteli de Kissamo». Om dat kasteel, waarvan de muurresten in de stad nog duidelijk zichtbaar zijn, is tijdens opstanden in de Turkse tijd (1669-1898) veel gevochten.

Het huidige stadje Kastelli heeft een hoog gelegen centrum en een klein strandgedeelte met (hotel) kamers en tavernes aan het water. Bij de stad liggen langgerekte zand- en kiezelstranden met goed zwemwater en een witte zandbodem. Als er niet wordt gewandeld, is het daar goed toeven.