In 2021 organiseren wij tot nader bericht geen reizen naar West-Kreta.
Door de corona pandemie
is er nu teveel onzekerheid over wat er in 2021 in Nederland en Griekenland mogelijk is.

  • In “normale jaren” organiseren wij vanuit Nederland jaarlijks twee mooie reizen zoals …….
    – in mei een 15-daagse trektocht door West-Kreta + het eiland Gavdos met bagagevervoer, inclusief vluchten.
    – in oktober een 11-daagse standplaatsreis (dagtochten vanuit hotel), inclusief vluchten.
  • En in Kastelli-Kissamos (Kreta) kunnen ook dagtochten worden geboekt.

West-Kreta ofwel Kissamos

Houd je van natuur, cultuur en historie?

Ontdek dan het westelijk deel van het prachtige Griekse eiland Kreta!

Strata Wandelreizen organiseert in het voor- en najaar voor kleine groepen complete wandelreizen naar dit minder bekende gedeelte van Kreta. Het rustige westen, ook wel Kissamos geheten heeft niet alleen veel natuurschoon, het gebied is ook ongelooflijk rijk aan cultuur en historie.

Leer het echte Kreta kennen.
Te voet is het genieten van schitterende vergezichten en diepe rivierkloven.

Tegelijkertijd is er aandacht voor de (volks) cultuur en gaan de tochten naar plaatsen waar Doriërs, Romeinen, Arabieren, Venetianen, Turken en andere volkeren hun historische sporen hebben nagelaten. De routes gaan vaak over kleine paadjes door heuvel- en bergachtig gebied. Er wordt gewandeld langs de zee, over bergruggen, langs hellingen met olijfbomen, door rivierdalen met kastanjebomen, langs verlaten dorpjes en door ravijnen met in het voorjaar kleine beekjes. Onderweg zijn er talloze kerken en kapelletjes met fraaie iconen en mooie oude fresco’s.

In het voorjaar is Kissamos één grote bloemenzee. In de bergen staan veel bijenkorven en is de lucht soms honingzoet. In het najaar zijn er sinaasappels, eetbare kastanjes, druiven, walnoten en olijven en wordt er uit druivenschillen de beroemde «raki» gestookt.

Behalve planten en bomen zijn er in Kissamos natuurlijk ook veel dieren. Overal zie of hoor je geiten en schapen. In de heuvels en bergen leven vele roofvogels. Met een beetje geluk worden tijdens de wandelingen gieren en arenden waargenomen.

En maak kennis met het gemoedelijke leven in de dorpen en de gastvrije bevolking.  

West-Kreta heeft wandelaars vele mooie dingen te bieden!  

Gavdos

Tijdens de trektocht gaan wij ook naar het eilandje Gavdos ten zuiden van Kreta.
Het zuidelijkste puntje van Europa!

Gavdos telt ongeveer 40 vaste bewoners. Verlaten huizen en akkers laten zien dat het er vroeger veel drukker was. Archeologische vondsten wijzen uit dat het eiland al 3000 jaar voor Chr. bewoond werd. De bewoners zijn deels nog zelf voorzienend. Het leven op het eiland is echter best zwaar door droogte en het kleine aantal mensen.
Gavdos is een ruig eiland met indrukwekkende klif-kusten en mooie stranden waarbij vlaktes en waterlopen worden afgewisseld door naald- en cederbossen. En natuurlijk zijn er de nodige kapelletjes.

Het bezoeken van Gavdos met zijn verschillende landschappen is een bijzondere ervaring!