Gastenboek

Gastenboek 2018-01-12T09:42:39+00:00

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 54.224.91.58 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
5 berichten.
Dorus Doreleijers
Mei 2016 10-kloventrektocht
29 April 2016: Aankomst op West-Kreta, Chania-Airport.
Allerhartelijkst werden we opgewacht door Robert Jan & Mariëtte, onze gidsen. Blij waren we, om elkaar weer te zien na acht jaar. Zo ook was het weerzien met Stelios (Strata-Compagnon) in restaurant Cellar, Kastelli-Kisamos. De gastvrijheid kent daar geen grenzen!
Tijdens ons eerste weekend werd in Griekenland het Grieks-Orthodox Paasfeest gevierd en konden we aanschuiven om dit van heel dichtbij te mogen meemaken. En dat was een prachtige ervaring! Zowel de diensten in en rondom de kerk, als de processie (met kaarslicht) door Kastelli en het feest op zondag in Kalathenes. We konden deelnemen aan de Kretenzer tradities zoals die daar voortleven. Het is een waar Familiefeest met hartverwarmende ontvangst en afscheid. Je kunt niets anders zeggen dan: “We zullen terugkomen!”
De dagen daarna werd de wandelgroep geformeerd en na een inloopdag, kon de trektocht aan de zuidkust beginnen: van Paleochora naar Frangokastello. Wat een bijzondere belevenis! Negen van de tien kloven en verbindende gebieden, hebben we met z’n allen getrotseerd. Een heel afwisselend landschap met de meest indrukwekkende dalen en immense vergezichten. Flink klimmen en dalen over stenige paden, het was soms hard werken en ook sámenwerken. We zijn over ezelspaden gegaan en op plaatsen geweest die a.h.w. in de vergetelheid zijn geraakt en konden ons laten leiden door gidsen die het gebied kennen als hun achtertuin. Het gaf gezonde voldoening en het groepsgevoel groeide, wanneer het weer was gelukt! Op de logeerlocaties in tussenliggende plaatsen werden we hartelijk ontvangen, om vervolgens ons pad weer verder te gaan... Na afloop in Kastelli hebben we ons avontuur gezellig gevierd!
16 Mei 2016: Vertrek vanaf Chania-Airport.
We werden vriendelijk uitgezwaaid door de Oma’s (Jaja’s) van Hotel Bikakis, Kastelli-Kisamos. Tot kijk, prachtig West-Kreta! We zullen terugkomen!
Door onze gidsen/begeleiders Robert Jan & Mariëtte, door hun intenties vanuit het hart, zijn we in contact gekomen met de natuur, cultuur en vooral ook met de hartelijkheid van de mensen, met de ziel van West-Kreta.
Dorus Doreleijers, samen met Sanne Koster.
Steve Nicholas
Mei 2016 10-kloventrektocht
As the only Brit in the group, I was made very welcome. As my wife is Dutch, I can understand a bit of Dutch and the idea was for me to extend my vocabulary. However, after a few days we all slipped back into English (thanks guys). Our leader, RJ, kept us up to date about the walks and all what we needed to know i.e. the condition of the trails and also the recent history of Crete during the Second World War, which I found very interesting. The accommodation and travel arrangements were excellent, as were the evening meals and lunches. RJ was assisted by Marietta who was always there to help and Bas, RJs son, would find the answer to many obscure questions, due to his command of the Internet! Despite our differences, It took us no time to gel as a group, and we all supported one another, which was needed when faced with ropes, ladders, and scrambles, which I enjoyed tremendously. Thanks also to Angela and Stellios who drove us to and from the airport.
Steve Nicholas, London
(& Christine de Groot)
Jannie van den Berge
Mei 2014 10-kloventrektocht
""Een trektocht in mei 2014 met Strata Tours, onder de fantastische en betrokken begeleiding van Mariette en Robert Jan is een feest geworden. 10 kloven hebben we gelopen en dat hebben onze benen geweten we kregen het echt niet cadeau. 2 uur klimmen, waarna hoogvlakte en weer dalen was niet vreemd, de stenen hebben we niet geteld, onvoorstelbaar zoveel en zo groot maar we hebben genoten en zeker ook veel gelachen. Na de wandelingen was daar uiteraard de Mithos, het heerlijke griekse eten en de wijnen vooral niet te vergeten. We logeerden in leuke gastvrije familie hotels, Robert Jan was er kind aan huis en wij als gast werden daardoor ook in de watten gelegd. Ik kijk terug op een vermoeiende en voldane vakantie in een streek die nog steeds ongerept is. Mariette en Robert Jan, bedankt voor de fijne tijd en ik kan mij jullie liefde voor Kreta heel goed voorstellen.
Jannie van den Berge""""
(ook namens Vera Kocken, Margot Dieteren en Hans Henschen)
Jacinto en Jolanda
Mei 2013 10-kloven trektocht
Dag Robert Jan en Mariëtte,
Wij kunnen echt terugkijken op een hele mooie actieve vakantie die wij niet zullen vergeten. We denken met veel plezier terug aan:
- de vele kloven met het regelmatig steile klimmen en dalen (soms zelfs touwen en ijzeren trappen);
- de geitenpaadjes, die soms niet eens te zien waren;
- de fantastische uitzichten;
- de vele kerkjes en kapelletjes;
- de prikkers met de daaronder verstopte keien (goed voor wat struikelwerk en schrammen);
- de regen; toch nog iets dat wij ook in Nederland kennen…;
- de ezelpaadjes (soms met wat minder plezier). Wij zagen ze niet altijd maar jullie wisten ze overal te
vinden…;
- de maaltijden in de vrije natuur, zelf meegenomen in onze rugzakken;
- de dagelijkse groepsdiners met vaak verrassende keuzen;
- de gastvrije hotels;
- de rode wijn, moutaintea, raki en sinaasappelsap;
- het dagje Chania (“onze” optie);
en niet te vergeten:
-het scheerapparaat dat ongevraagd aanging en het verloren snoer;
-de lekkende verpakking van het vloeibare wolwasmiddel;
-de bus die tegen de wielerwedstrijd inreed;
- de bagage die niet mee kon, waardoor we enkel de belangrijkste zaken konden meenemen in de rugzak;
- ruim 800 foto’s;
- het witte t-shirt met opschrift.
De Samariakloof is inmiddels aangelegd in de tuin, dit is nu veruit de gemakkelijkste kloof van Nederland….
Wellicht komen we nog een volgende keer, we houden de website in de gaten.
Jacinto en Jolanda
Jidske van de Klundert
mei 2011: de 15 daagse kloventrektocht.
Een prachtige trektocht, door een schitterend en heel gevarieerd landschap.
Strand, bergen, hoogvlaktes, karre- en geitenpaden en natuurlijk niet te vergeten: De Kloven !
Stuk voor stuk zo verschillend van karakter en in het bezit van hun eigen uitdaging.
Hou je van gastvrijheid, gezelligheid , wandelen en uitdaging en bezit je een goede conditie, dan is dit DE tocht. Elke dag is weer een uitdaging op zich, zo heb ik dit jaar mogen ervaren.
Een kleine impressie van de reis:

13 mei 2011:
we worden op Kreta verwelkomd en reizen af naar het gezellige Kastelli Kissamos (voor de mensen die al vaker mee zijn geweest inmiddels een vertrouwde plek).
We kunnen hier in alle rust wennen aan de griekse gastvrijheid, het mooie weer en lekkere eten. Ook is het de plek om alvast de spieren warm te lopen, voordat we 15 mei met de trektocht starten.

14 mei:
we maken een prachtige dagtocht naar Polorinia. De vele kleuren en zoete geuren van het land, laten ons eraan herinneren dat we echt op Kreta zijn. Ook de Raki en olijven, die we van "onze" houtbewerker/rakistoker krijgen, verhogen ons " vakantie-gevoel". De spieren zijn opgewarmd, de natuur staat volop in bloei en het weer zit mee. Het belooft een mooie trektocht te worden.

15 mei:
we starten onze kloventrektocht. We worden naar het zuiden van west-Kreta gebracht, waarna we vervolgens steeds verder richting het oosten zullen trekken. En gaandeweg de tocht ook steeds meer zullen "klimmen" en "klauteren". Waar het gebied eerst nog vrij groen is en redelijk begroeid, zo wordt het later steeds steiler en ruiger, met meer rotsen.
Maar ook dit bouwen we langzaam op.

15/16/17 mei:
Via smalle paden, geitenpaadjes en een "lief, klein baby kloofje" lopen we de 1e dag naar het plaatsje Paleochora, vanwaaruit we , via de kust, de 2e dag verder trekken naar het rustieke Sougia. De plek waar we op dag 3 een schitterende rondwandeling zullen maken. Telkens worden we verblijd met mooie vergezichten, oude kerkjes en prachtige bloemen. De nodige "steenmannetjes" komen we tegen. Ze wijzen ons de weg. Het is geen overbodige luxe, zo blijkt later !
Na 2 dagen onderweg te zijn, hebben we het wandelen goed in de benen zitten en lukt het vinden van de kleine paadjes beter. We raken gewend aan de omgeving. Tijd dus voor een nieuwe "uitdaging": letterlijk een heel "klim- en klauterwerk" over geitenpaden, een rotswand en een hekje. Maar wat was de voldoening groot toen het ons lukte ! En wat hebben we genoten van de meegekregen lunch. Onder die ene boom die ons een moment wat schaduw gaf. Een beloning op zich, die nog groter wordt wanneer we over de bergkam lopen en uitzicht hebben op het wandelgebied van deze morgen. We zijn goed op weg !

18 mei:
En rustdag. Een dag om de eerste indrukken te verwerken en het lichaam de tijd te geven te herstellen en zich klaar te maken voor het echte, meer ruigere werk, zo zal later blijken. Maar ook een dag om gewoon te genieten, te genieten van het rustig kabbelende water, de vriendelijkheid, het zonnetje en de omgeving, en... het zwemmen in zee !

19 mei:
We starten deel twee van de trektocht al vroeg, wanneer we in de bus zitten richting de Samariakloof.
Een leuke uitdaging om weer in het "wandelgebeuren" te komen. In het begin een vrij makkelijke, maar lange afdaling, maar al snel mogen we "steenspringend" over riviertjes heen. Wat spannender wordt het, wanneer het na de lunch ook nog vrij hard gaat regenen. Toch worden we ook deze dag beloond. Aan het eind van de middag lopen we in de stralende zon Agia Roumeli binnen (de plek vanwaaruit de trektocht verder gaat richting Loutro) en staat er opnieuw een heerlijk drankje klaar.
Na elke dag wandelen weer een cadeautje op zich.

20/ 21/ 22 mei:
20 mei staat de eerste "zware" wandeldag op het programma, waarvan we de eerste 1 1/2 uur letterlijk over het strand lopen.
Een nieuwe wandelervaring voor mij.
Vervolgens een steile klim omhoog, met boven ons hoofd een bijzonder schouwspel: arenden zweven in het rond en begeleiden ons richting de hoogvlakte, waar we zullen pauzeren. Daarna "duiken" we de kloof in en vanaf nu begint het echte "klimmen en klauteren" Er komen zelfs een touw en 2 ijzeren trappen aan te pas.
De komende 2 dagen gaan we al klimmend en klauterend, via Loutro richting Sfakia, de kloven door! Klimmend de bergen op en klauterend over de rotsen heen. En elke dag brengt ons weer nieuwe verrassingen. We komen schapen tegen die langs de weg paraderen, geiten lopen gezellig een stukje mee en er zijn momenten dat we het gebied op een andere manier leren kennen: in de achterbak van een pick up. De wind waait door onze haren en een moment dromen we weg naar de plek/de kloof waar we die middag hebben gelopen. En denken terug aan al het moois dat we weer gezien en beleefd hebben.

23/24/ mei:
Frangokastello
De laatste dagen van de trektocht brengen we door in Frangokastello. Voordat we weer terugreizen naar Kastelli Kissamos.
Na de wandelingen van afgelopen dagen, opnieuw een rustdag, aan zee. Om vervolgens nog eenmaal door 2 kloven te trekken en deze kloventrektocht op een mooie manier, met hier en daar een schrammetje, maar vooral met een heel voldaan gevoel af te sluiten. "We did it"